Review Orange Tahiti/Huawei MediaPad - o tabletă de 7 inch comodă, dar cu buguri (Video)

3.393 ori
<b>Review Orange Tahiti/Huawei MediaPad - o tabletă de 7 inch comodă, dar cu buguri (Video)</b>Orange Tahiti este varianta rebranduită de către operatorul Orange a lui Huawei MediaPad, device-ul cu ecran de 7 inch care a fost primul cu Honeycomb 3.2 la bord. Noi am avut în teste varianta Orange Tahiti, disponibilă la Orange la prețul de 49 de...

Orange Tahitieste varianta rebranduită de către operatorul Orange a lui Huawei MediaPad, device-ul cu ecran de 7 inch care a fost primul cu Honeycomb 3.2 la bord. Noi am avut în teste varianta Orange Tahiti, disponibilă la Orange la prețul de 49 de euro cu abonament Colibri 35 pe 2 nai. Găsiți device-ul tot la Orange, al liber la prețul de 385 de euro sau la evomag la prețul de 1785 de lei. Hai să vedem ce ne rezervă acest device de 7 inch.

Primul contact cu tableta este unul "rece", mai ales după vremea de afară, tableta folosind o carcasă metalică care o face să pară mai rezistentă, elegantă și solidă. în partea din spate jos se afla un capac triunghiular din plastic sub care sunt ascunse slotul SIM și cel microSD. Terminalul măsoară 10.5 mm în grosime și cântărește 390 de grame, deci este un device destul de subțire și ușor pentru a fi foarte portabil. Noi am testat versiunea WiFi + 3G de 8 GB și trebuie să menționa că device-ul folosește un display IPS LCD de 7 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli. Ei bine aici apare și prima problemă, după cum se vede în clipul de mai jos.

Orange Tahiti spate si capac SIM - MicroSD

într-una din pauzele noastre între review-uri am avut surpriza să vedem că tableta, deși oprită continua să aibă un "flicker" al ecranului, care pâlpâia în mod ciudat. Era ca și cum device-ul ar fi în standby, doar că era complet oprit. Mai mult, după o jumătate de zi de pâlpâit, bateria lui Orange Tahiti s-a consumat mai mult decât ar fi normal pentru un standby standard. în fine, trecând peste acest bug și revenind la tableta, aflați că ea oferă Android 3.2 și ni s-a promis că pe viitor va primi și Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Difuzoare Orange Tahiti

Porturi Orange Tahiti

Orange Tahiti mai vine și cu setările SRS Sound, care oferă o experiență audio mai bună și adaptează setările sonore la melodiile sau filmul căruia îi dați play. Mai avem la dispoziție și 1 GB RAM, WiFi, Bluetooth 2.1 și port microUSB 2.0 și HDMI. Creierul tabletei este un procesor Qualcomm MSM8260 dual core, un Snapdragon de 1.2GHz care oferă și un GPU Adreno 220. Accelerometrul, giroscopul și busola completează lista de specificații. Am fost mulțumit de playback-ul video și audio pe device, cu toate că ultimul tinde să se audă distorsionat atunci când dați volumul la maxim.

Orange Tahiti -ecran luminos

Huawei MediaPad/Orange Tahiti folosește o baterie Li-Po de 4100 mAh, care oferă cam 6-7 ore de funcționare, deci neimpresionant la acest capitol. Atunci când nu flickăre, ecranul este luminos, iar imaginile arată clar și luminos pe el. Interfața lui Honeycomb 3.2 nu este personalizata în vreun fel, ceea ce e bine, deoarece de exemplu la seria Samsung Galaxy Tab personalizarea prin TouchWiz aduce lag. Aveam obișnuită zona de setări și conectivitate în partea dreapta-jos, în partea dreaptă sus zona de aplicații și widgeturi și iconurile navigaționale în partea stânga-jos.

Camera lui Orange Tahiti

Obișnuită suită de aplicații este prezenta pe tableta: YouTube, Google Maps, Calendar, Gmail și altele. Neavând o funcție specială de socializare la dispoziție am instalat Facebook, Twitter și Google+, care se mișca fără probleme, chiar și în versiunile cele mai noi. Totul se sincronizează OK, de la contul Google cu contactele, la emailurile din Gmail și Calendarul tabletei. Trecând la cameră, avem un senzor frontal de 1.3 megapixeli pentru videoconvorbiri și camera principală de 5 megapixeli cu suport pentru captura 720p la 30 fps, autofocus și geotagging. Nici urmă de bliț aici.

Camera nu impresionează pe această tabletă și tinde să facă fotografii cu mult noise, mai ales în lipsa unei surse de lumină rezonabilă. Captură video arata decent, dar nu se compară cu cea de pe o tabletă Sony Tablet S sau Galaxy Tab 7.7 de exemplu. Aveți mai jos mostre dacă sunteți curioși.

Mostre foto Orange Tahiti

V-am prezentat în acest review și câteva aplicații interesante, cum ar fi cea de realitate augmentată Wikitude, care va arăta ce a mai scris lumea pe Twitter în jurul vostru și ce au mai postat pe YouTube... la propriu. Efectiv îndreptați tableta spre pereți, spre blocul de lângă sau unde doriți și vedeți ce mai zice lumea pe Twitter și unde se afla aceste persoane. Apoi v-am oferit și câteva alternative la Siri de pe iPhone 4s. Este vorba despre Iris, Andy și Alice, asistenți virtuali care înceapă să o suplinească pe faimoasa Siri.

Review Orange Tahiti

Dintre toți aceștia Alice se comportă OK, ca și Iris, în vreme ce Andy are unele probleme cu înțelegerea cuvintelor noastre. și totuși nici unul dintre softuri nu se compară cu Iris. și acum să vedem care sunt concluziile cu privire la această tabletă de 7 inch, care în curând va avea și un urmaș de 10 inch, MediaPad 10, prezentat la MWC 2012.

Iată ce mi-a plăcut la Orange Tahiti/Huawei MediaPad:

  • carcasa din aluniu cu feeling solid
  • calitate video decenta a display-ului
  • nu are vreo customizare software care să strice experienta stock
  • opțiunea SRS Sound este binevenită
  • prețul la abonament poate fi considerat tentant

și iată ce probleme are acest device de 7 inch:

  • bug-ul ecranului, care mănâncă din baterie
  • sunetul distorsionat la melodii
  • bootarea foarte grea a tabletei
  • camera neimpresionantă
  • prețul ar putea fi mai mic la liber
  • nu poate efectua apeluri voce, deși are cartela SIM

La acest preț trebuie să recunosc că aveți alternative mai bune de tablete și în acest moment cu reducerile de prețuri HTC Flyer și BlackBerry PlayBook încep să sune bine. Dacă totuși vreți experienta Honeycomb și o actualizare la Android 4.0, plus un preț mai mic datorită abonamentului, Orange Tahiti este soluția. Găsiți tableta la Orange la prețul de 49 de euro cu abonament sau la evomag la prețul de 1749 lei.

Recenzie video Orange Tahiti / Huawei MediaPad

Preț Huawei MediaPad în magazinele online:

Review Orange Tahiti/Huawei Mediapad:
 

Orange Tahiti, Huawei MediaPad
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×