Review Nokia Lumia 820: Windows Phone cu valoare adăugată, design nu foarte atractiv (Video)

6.220 ori
<b>Review Nokia Lumia 820: Windows Phone cu valoare adăugată, design nu foarte atractiv (Video)</b>Orice Nokia Lumia cu Windows Phone 8 la bord e din start o achiziție mai bună pentru că aduce o cameră care de obicei e peste rivali și câteva aplicații foarte atractive. V-am prezentat deja un review pentru Nokia Lumia 920, iar acum a venit și...

Orice Nokia Lumia cu Windows Phone 8 la bord e din start o achiziție mai bună pentru că aduce o cameră care de obicei e peste rivali și câteva aplicații foarte atractive. V-am prezentat deja un review pentru Nokia Lumia 920, iar acum a venit și rândul lui Lumia 820, pe care îl vedeți analizat în detaliu mai jos.

Terminalul costă 1.479 lei la eMAG.ro și ne-a fost oferit în teste de către Nokia România. Acest model a făcut parte din primul val de handset-uri Windows Phone 8, cel prezentat toamna trecută și care a ajuns la noi în țară la final de 2012. La prima vedere Lumia 820 este o versiune mai ieftină de Lumia 920, dar hai să vedem dacă e ceva mai mult de atât.

Spatele lui Nokia Lumia 820

Acest Lumia este mai puțin rotunjit față de Lumia 920, măsoară 9.9 mm în grosime și cântărește 160 de grame, deci păstrează carcasa masivă. Ca design acest device amintește puțin de Lumia 710 și remarcăm aici prezența unui difuzor singular în partea inferioară. Remarcăm și finisajul din plastic al butoanelor laterale și faptul că în partea din spate se afla un capac din policarbonat care se poate înlătura, ce-i drept destul de greu.

Sub acesta găsim bateria, iar sub ea slotul microSD și cel micro SIM. Pentru cei curioși, capacul se înlătură începând cu colțul dreapta sus al telefonului, de care veți trage cu unghia. Dacă Lumia 920 avea un ecran curbat, acest model aduce unul plat și e vorba aici despre un AMOLED, ca la Lumia 900. Designul este mai puțin atractiv decât cel al lui Lumia 920 și unii experți afirmă că terminalul aduce puțin cu HTC HD2.

Specificatii Nokia Lumia 820

O dezamăgire a mea este faptul că acel capac din policarbonat "joacă" în jurul terminalului, dând senzația de carcasă ieftină. Trecând la aspectul hardware, acest telefon vine cu suport quad band GSM/GPRS/EDGE și conectivitate HSDPA cu viteza de 42 Mbps. Lumia 820 încorporează un display de 4.3 inch, un AMOLED ClearBlack cu rezoluție de 480 x 800 pixeli, cameră de 8 megapixeli în spate, cu bliț LED și o cameră VGA frontală. Sub carcasă se ascunde un procesor Qualcomm MSM8960 Snapdragon dual core de 1.5 GHz, 1 GB RAM, GPU Adreno 225 și 8 GB memorie internă.

Nokia Lumia 820

Avem parte și de WiFi dual band, GPS, Glonass, slot microSD, anulare activă a zgomotului de fond, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, Bluetooth 3.0, NFC și busola digitală. în ce privește bateria, acest Lumia este dotat cu o unitate Li-Ion de 1650 mAh, care asigură 330 de ore de funcționare în standby sau 14 ore de convorbiri. Bateria mai oferă și 55 de ore playback audio și avem și o opțiune specială Battery Saver în zona de Setări. La testele noastre am obținut cam 8-10 ore de funcționare, cu 3G, hărți, browser, apeluri și jocuri, deci nu e o baterie grozavă.

Nokia Lumia 820 - ecran de 4.3 inch, rezoluție 480 x 800 pixeli și un aranjament RGB Stripe cu panou AMOLED ClearBlackecran de 4.3 inch, rezoluție 480 x 800 pixeli și un aranjament RGB Stripe cu panou AMOLED ClearBlack

în ce privește playback-ul audio, am apreciat designul căștilor și volumul acestora, dar și volumul difuzorului, cu mențiunea că el tinde să distorsioneze sunetul atunci când este dată la maxim. Calitatea audio la căști e foarte bună și avem și setări speciale cu opțiuni Dolby și egalizator. Pe partea video, avem la dispoziție un ecran de 4.3 inch, rezoluție 480 x 800 pixeli și un aranjament RGB Stripe cu panou AMOLED ClearBlack.

Rezultatul este o imagine cu negru adânc, culori vii, luminozitate foarte ridicată și unghiuri bune de vizualizare. Comportamentul în bătaia soarelui e foarte bun, ca și în cazul lui Lumia 900. și contrastul este unul bun și rețineți încă un aspect: Nokia Lumia 820 nu beneficiază de protecție Gorilla Glass, deci atenție cu cheile în buzunar. V-am prezentat și câteva setări speciale ale ecranului, inclusiv cele pentru utilizarea cu mănuși și unghii și lizibilitatea la soare.

Camera lui Nokia Lumia 820

Aspectul cameră va intriga probabil cel mai mult și recunosc că ne-a interesat și pe noi tare mult, în special în comparație cu Lumia 920. Nu este cazul unei camere Pureview aici, dar totuși avem pretenții, deoarece Nokia are camere foarte bune pe terminalele sale. Lumia 820 este dotat cu o cameră de 8 megapixeli care are cam aceeași calitate ca și cea de pe Lumia 900.

Fotografiile realizate au rezoluție de 3264 x 2448 în 4:3 sau 3552 x 2000 în 16:9. Camera vine cu lentila wide angle de 26 mm, deschidere F2.2, bliț dual LED și obișnuitele setări ISO, scene, balans de alb și expunere. Avem la dispoziție în zona Lenses și opțiunea Smart Shoot, care e foarte asemănătoare cu cea Time Shift de pe BlackBerry Z10, deoarece are în spate aceeași companie: Scalado. Practic ea e o captură în rafală pentru fețele subiecților.

Mostra foto Nokia Lumia 820

Din păcate avem parte de un delay sesizabil la apăsarea butonului shutter la realizarea fotografiilor, un delay întâlnit și la Samsung Ativ S. Camera dispune de lentilă Carl Zeiss și realizează macro-uri de excepție. La interior fotografiile iese grainy, iar afară într-o zi însorită ele vor ieși ușor albicioase. Am apreciat în schimb culorile vii și deloc suprasaturate și contrastul bun.

La capitolul captură video avem parte de filmarea Full HD cu bitrate 21 Mbps, 30 FPS și captura audio mono la 99 Kbps. Stabilizarea imaginii este destul de bună, iar per total camera este bună, cu excepția delay-ului de shutter. După mine camera se poate bate la egal cu cea de pe Galaxy S III. Trecând la software și începând cu browserul, acesta atinge rezultate destul de bune în benchmark-uri, precum 1717 puncte în Browsermark 2.0 sau 905 puncte în Sunspider, adică echivalentul punctajului lui iPhone 5.

în AnTuTu am atins 11.610 puncte pe acest model, depășindu-l pe Lumia 920 și cele 10.900 puncte ale sale sau pe HTC 8X cu cele 11.000 puncte ale sale. Nokia Lumia 820 realizează apeluri clare și cu volum bun  și nu are nici o problemă cu semnalul. V-am prezentat în video review și inbox-ul unificat din Windows Phone, care a integrat contul meu Hotmail și cel Gmail, fără probleme.

Review Nokia Lumia 820

Windows Phone Store a ajuns la 145.000 de aplicații și acolo am găsit atractivul joc Contre Jour, căruia i-am făcut review. People Hub primește Rooms în Windows Phone 8, grupuri care au propriul calendar, mesagerie și notițe. Avem parte și de obișnuitele Nokia Maps, acum Here Maps și Nokia Drive, acum Here Drive+ Beta. în Nokia Maps puteți descărca hărți offline, pe care le puteți folosi în tandem cu Drive.

Pret Nokia Lumia 820

în Drive primiți navigare turn by turn cu ghidare vocală pe viață, care funcționează offline fără probleme. Avem și o serie de opțiuni, precum grafică 2D sau 3D, rute rapide/economice, alerte de viteză și altele. în plus, puteți descărca ghiduri vocale în numeroase limbi din toată lumea. Pe partea de productivitate, Office ne oferă Word, Excel și Powerpoint într-o versiune mobila ușor de utilizat.

Nokia Lumia 820

Nokia City Lens se ocupă de augmented reality și descoperirea punctelor de interes în jurul vostru, prin intermediul camerei. Creative Studio e o aplicație banală de editare foto și v-am mai prezentat și alte aplicații uzuale de pe acest terminal în video review-ul de mai jos. în zona de Setări se afla Kids Corner, modul de utilizare pentru copii și o zonă specială pentru companii. și acum a venit marele moment al verdictului.

Iată aspectele Pro ale terminalului:

  • Nokia Drive/Nokia Here sunt binevenite
  • camera de calitate
  • luminozitate excelentă a ecranului
  • calitate audio, în special la căști
  • prezența slot-ului microSD
  • aplicații atractive de la Nokia
  • multe setări utile (baterie, display, audio)

și aspecte Contra:

  • durata de viață a bateriei
  • carcasa "joacă" pe terminal, da senzația de ieftin
  • rezoluția ecranului
  • lag-ul shutter-ului la captura foto
  • carcasa greu de deschis
  • lipsa de aplicații atractive (în special jocuri) WP8
  • prețul ar fi just cu aproximativ 200 de lei mai puțin

în concluzie, îi acordăm lui Nokia Lumia 820 nota 7.5 din 10 pentru design, 8.60 pentru hardware și 8 pentru OS și UI și asta datorită aplicațiilor Nokia, altfel ar fi luat 7. Nota finală este 8.03/10 și acesta este cel mai bun telefon Windows Phone 8 midrange testat de noi până acum.


Review Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×