Nokia N9, prezentat În premieră În România! Iată experiența noastră hands-on cu primul telefon MeeGo! (Video)

4.307 ori
<b>Nokia N9, prezentat În premieră În România! Iată experiența noastră hands-on cu primul telefon MeeGo! (Video)</b>La doar câteva ore de la debutul internațional al primului telefon MeeGo, Nokia N9 a sosit și în România, unde a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă Nokia. Evenimentul a avut loc în București, la restaurantul Market 8 din...

La doar câteva ore de la debutul internațional al primului telefon MeeGo, Nokia N9 a sosit și în România, unde a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă Nokia. Evenimentul a avut loc în București, la restaurantul Market 8 din Dorobanți, unde Mobilissimo.ro a fost prezent prin persoana luiAlex Stănescu. Cu această ocazie am luat contact cu acest prim model MeeGo.

La eveniment au participat Răzvan Petrescu, country manager Nokia România, Victor Kapra, Emil Dragotă de la gadget.ro, Radu Grigorescu (Nokia), Cosmin Vasile de la Softpedia, Adrian Seceleanu de la Ziarul Financiar și mulți alții. Am avut la dispoziție două prototipuri Nokia N9 pentru testare, asta după ce am aflat toate detaliile despre strategia Nokia cu acest model MeeGo de la Răzvan Petrescu.

Nokia N9, prezentat În premieră În România! Iată experiența noastră hands-on cu primul telefon MeeGo! (Video)

Trebuie spus din start că N9 este un model foarte subțire și cu un design foarte bine închegat, mai ales datorită faptului că îi lipsesc butoanele în partea frontală. Avem la dispoziție doar două butoane laterale pentru volum și pentru blocarea ecranului. Ei bine, butoanele frontale au fost înlocuite cu gesturi swipe ce amintesc foarte mult de cele pentru controlul tabletei BlackBerry PlayBook.

Carcasa lui Nokia N9 este realizată din policarbonat, un punct în plus la capitolul semnal și rezistență, iar ecranul AMOLED al acestui telefon este fabricat din sticlă curbată și are o diagonală de 3.9 inchi, care face acest model unic. Smartphone-ul se poate conecta la rețele HSPA+ cu viteze de până la 14.4Mbps și poate realiza captura HD cu ajutorul camerei de 8 megapixeli, la care nu am avut prea mult acces, deoarece nu am putut filma partea din spate a telefonului (prototipul poate diferi de variatna finală).

Nokia N9, prezentat În premieră În România! Iată experiența noastră hands-on cu primul telefon MeeGo! (Video)

Am remarcat că terminalul se mișca fluid, iar iconurile din MeeGo amintesc de cele din Symbian Anna, sau poate ar trebui să spunem invers, având în vedere lunile bune de când MeeGo se afla în lucru. Un lucru important de menționat este și prezentarea boxelor portabile Nokia Play 360, care se conectează prin NFC (Near Field Communication) la N9 și redau cu claritate și la un volum crescut muzica pe care o ascultați pe telefon.

Nokia N9 rulează MeeGo 1.2 și deocamdată nu avem un preț sau o dată de lansare pentru acest model, deși faptul că azi telefonul se afla în rețeaua Vodafone poate fi un indiciu asupra operatorului roman care va lansa terminalul.

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×