Microsoft se pregătește să anunțe un nou sitem de operare pentru tablete săptămâna viitoare

1.771 ori
<b>Microsoft se pregătește să anunțe un nou sitem de operare pentru tablete săptămâna viitoare</b>Gigantul american ar trebui să intre în hora deschisă de iPad anul trecut și continuată în 2011 de tabletele cu Tegra 2 și Android 3.0 HoneyComb (deja se va face trecerea la 3.1). Nu vorbim de tabletele cu Windows 7 pentru că acestea nu sunt la...

Gigantul american ar trebui să intre în hora deschisă de iPad anul trecut și continuată în 2011 de tabletele cu Tegra 2 și Android 3.0 HoneyComb (deja se va face trecerea la 3.1). Nu vorbim de tabletele cu Windows 7 pentru că acestea nu sunt la fel de intuitive și rapide în operativitate precum cele enumerate mai sus.

Potrivit zvonurilor din dot com ar fi un produs bazat pe o versiune timpurie a lui Windows 8 destinat a rula și pe procesoare cu arhitectură ARM. Procesorul vine de la Nvidiat - celebrul Tegra 2 regăsit pe Motorola Xoom, Asus Transformer, Acer A500.

Steve Ballmer a ales evenimentul Computex 2011 ce are ca dată de început - 31 mai. Windows 8 ar trebui să fie un as în mâneca Microsoft și cu siguranță că va mai trece timp până va fi implementat și pe pc - o piață ce pare să stagneze. Va fi interesant de văzut dacă se dovedește la fel de versatil pe ARM ca Android sau iOS și cum vor gândi magazinul de aplicații și întrepătrunderea cu Windows Phone 7 pentru telefoane mobile. Sistemul de operare de la Google și Apple a evoluat dinspre telefoane spre tablete și magazinele de aplicații au fost compatibile pentru ambele tipuri de handseturi. Microsoft a ales să dezvolte un produs de la zero, special pentru tablete.

Diferența este făcută și de numărul de aplicații sau până la urmă ce poți face cu tableta. La anul vom avea primele procesoare quad-core de la Nvidia și nici Intel nu cred să nu bage în seamă această nișă ce se dezvoltă exponențial de la an la an.

Zvonurile referitoare la o tabletă Microsoft și o prezentare timpurie a Windows 8 nu au fost infirmate așa că se prea poate să fie adevărat.

Mai rămâne o întrebare și anume aceea dacă Nokia va fi luată ca partener și în zona de tablete sau vor trebui să dezvolte pe MeeGo?

credit foto

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorând Motorola Edge 50 Pro în Marrakesh; Hands-on printre cămile în deșert

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×