Review Allview Alldro 3 Speed Duo: mai bună decât multe tablete cu pretenții, dar nu chiar un campion (Video)

7.935 ori
<b>Review Allview Alldro 3 Speed Duo: mai bună decât multe tablete cu pretenții, dar nu chiar un campion (Video)</b>Fiindcă ne apropiem de finalul anului am făcut curățenie în arhive și am descoperit că am uitat să vă oferim un review detaliat pentru tableta Allview Alldro 3 Speed Duo. Poate vă amintiți de comparația dintre Allview Alldro 3 Speed Duo și...

Fiindcă ne apropiem de finalul anului am făcut curățenie în arhive și am descoperit că am uitat să vă oferim un review detaliat pentru tableta Allview Alldro 3 Speed Duo. Poate vă amintiți de comparația dintre Allview Alldro 3 Speed Duo și Evolio Aria. Ne bucurăm că ea v-a ținut companie până acum și ați privit-o în număr atât de mare, dar hai să vedem ce ne oferea Allview la momentul debutului acestui device.

Avem de-a face cu o tabletă de 999 lei, lansată în luna august și dotată cu un CPU dual core. Terminalul păstrează mult din designul lui Alldro 3 Speed și amintește că și predecesorul său de iPad. Avem difuzoare duale, aderenta bună a carcasei și o grosime de 10 mm. Tableta cântărește 608 grame și folosește aluminiu drept material pentru carcasa, plus plastic în zona antenei wireless. în ce privește hardware-ul, gadgetul pune la bătaie un ecran IPS LCD HD de 9.7 inch, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli și aspect ratio 4:3.

Conectori Allview Alldro 3 Speed Duo

Tableta rulează Android 4.0.3 folosindu-se de un procesor Cortex A9 dual core de 1.5, un chipset AML8726MX cu GPU Mali 400 MP dual core. Mai avem și 1 GB RAM DDR3 la bordul tabletei și 16 GB memorie internă. Procesorul are 3 moduri de funcționare: normal, la 1200 mHz, Power Save la 800 MHz și Performance la 1500 MHz. Aflați că acest device nu dispune de GPS și de Bluetooth, dar are slot microSD, suporta conectivitate 3G prin dongle atașat și are suport WiFi b/g/n și nu în ultimul rând conector HDMI.

Recenzie Allview Alldro 3 Speed Duo

Allview Alldro 3 Speed Duo dispune de două camere de 2 megapixeli, una frontală și una în partea din spate și aici apare și o mică problemă și confuzie. Pe cutia tabletei scrie clar că avem o cameră de 2 megapixeli, în vreme ce sub abțibild e scris 5 megapixeli. în realitate tableta face poze cu rezoluție de 5 megapixeli, deci confuzia e destul de ciudată. Tableta suportă playback video Full HD, iar ca baterie avem o unitate Li-Polymer de 5900 mAh, care asigură cam 5-6 ore de funcționare, sau 440 ore de standby.

Recenzie Allview Alldro 3 Speed Duo

Trecând la benchmark-uri, am comparat tableta Alldro 3 Speed Duo cu primul Alldro 3 Speed, cu Galaxy Tab 2 10.1 și cu Acer Iconia Tab A200. Am ales aceste modele pentru că sunt dual core, cele non Allview cel puțin. în Quadrant am obținut 3207 puncte pe Allview 3 Speed Duo, față de 1685 la primul 3 Speed, 2647 puncte pe Galaxy Tab 2 10.1 și 1907 puncte pe Iconia Tab A200, deci stăm foarte bine. și în AnTuTu stăm bine, cu 6564 puncte, față de 2959 pe modelul precedent Allview și 5000 pe Galaxy Tab 2 de 10 inch și pe Iconia Tab A200.

Performanțele continuă în NenaMark 2, unde am obținut 34.7 FPS, depășind scorurile tuturor celorlalte tablete cu aproximativ 10 FPS. în Vellamo am fost aproape de scorul lui Acer Iconia Tab A200, cu 1178 puncte, iar în BrowserMark am scos aproape același scor ca Nexus 7 (123.000 tableta Allview, 130.000 Nexus 7. La testul audio am realizat că tableta oferă un bas bun și volum bun la playback-ul melodiilor, iar la cel video am avut parte de culori bune și unghiuri de vizualizare OK.

Allview Alldro 3 Speed Duo

Am testat browserul web și tastatura și am fost mulțumiți de ambele. Gmail, Play Store și toată suita de aplicații Google funcționează fără probleme pe acest device, care vine la pachet cu Bitdefender Mobile Security, plus o aplicație News, una Notes și Office Suite, pentru editarea documentelor de tip Office. Ce am apreciat cel mai mult la acest device e că el se mișca fără probleme și că nu are parte de lag și nici de backlight bleedingul de la Evolio Aria, rivalul său cel mare.

și acum hai să vedem aspectele pro și contra ale acestui model.

Iată aspectele pro:

  • procesorul performant
  • benchmark-uri bune
  • calitate audio
  • calitate video, port HDMI
  • Bitdefender la pachet
  • design plăcut și solid

​
și punctele negative:

  • camera cu aspecte neclare
  • bateria putea fi mai bună
  • funcționarea ar fi putut fi cu o idee mai rapidă
  • schimbarea lentă a orientării din portrait în landscape și viceversa

în concluzie, îi acordăm lui Allview Alldro 3 Speed Duo nota 8.5 pentru design, 9 pentru hardware și 9 pentru OS și UI, pentru un total de 8.83 din 10, ceea ce e foarte bine, având în vedere că Sony Xperia Tablet S a luat de la noi 7 din 10, nu credeți? Dacă mă puneți să aleg, aș alege oricând tableta Allview, cea Sony nemeritând prețul său dublu.

Review Allview Alldro 3 Speed Duo

 

Allview Alldro 3 Speed Duo
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×