Allview X1 Soul review: surpriză plăcută pe final de an, un design chipeș și experiență multimedia de calitate (Video)

14.117 ori
<b>Allview X1 Soul review: surpriză plăcută pe final de an, un design chipeș și experiență multimedia de calitate (Video)</b>Dintre toate modelele de telefoane și tablete cu branding autohton din 2013 iese în evidență detașat acest Allview X1 Soul pe care l-am analizat mai jos. Avem de-a face cu un telefon flagship elegant de 5 inch lansat în luna octombrie și oferit de...

Dintre toate modelele de telefoane și tablete cu branding autohton din 2013 iese în evidență detașat acest Allview X1 Soul pe care l-am analizat mai jos. Avem de-a face cu un telefon flagship elegant de 5 inch lansat în luna octombrie și oferit de magazinele online la prețul de 1.599 lei.

Pentru cei curioși să afle mai multe despre originea handsetului, el este un Gionee Elife E6 rebranduit, care vine cu un design unibody solid și elegant. Carcasa este etanșă, iar șasiul intern este fabricat din magneziu. Allview X1 Soul măsoară 7.9 mm în grosime, ceea ce îl face un handset destul de subțire.

Allview X1 Soul review

El cântărește 129.4 grame și folosește o tehnologie de laminare completă, care îi reduce grosimea. în partea superioară se află un buton On/Off și jack audio, iar în spatele terminalului regăsim o cameră de 13 megapixeli cu bliț LED și un microfon lângă. în zona laterală se află slotul SIM și butoanele de volum, iar jos regăsim portul microUSB, un difuzor în dreapta și încă o serie de orificii de tip difuzor în stânga, dar doar pentru decor de această dată.

Design Allview X1 Soul

în zona frontală se afla sus senzori și un earpiece, plus o cameră frontală de 5 megapixeli și butoane capacitive sub ecran. Ecranul se remarcă prin margini foarte subțiri, care contribuie la eleganță acestui device. Apreciem construcția solidă a lui X1 Soul și aderența să bună. Pentru cei curioși, carcasa este fabricată din policarbonat.

Specificatii Allview X1 Soul

Trecând la hardware, acest model este un single SIM cu display de 5 inch Full HD cu panou IPS cu tehnologie JDI (Japan Display Inc) și protecție Gorilla Glass 3. Sub carcasă se află un procesor quad core MediaTek MT6589, un Cortex A7 de 1.5 GHz, cu GPU PowerVR SGX 544. Avem la dispoziție și 2 GB RAM, 32 GB memorie internă, fără slot microSD de această dată.

Pe partea de conectivitate avem parte de WiFi dual band, DLNA, WiFi Direct, HSDPA+ la 21 Mbps și Bluetooth 4.0. Slotul lateral e unul microSIM, iar dotările acestui device includ și GPS, apelare video 3G, radio FM, voce HD și amplificator (DAC) audio Yamaha. Camerele sunt una de 13 MP în spate și una frontală de 5 MP. Specificațiile se încheie cu un G sensor, senzor de proximitate, senzor de lumină și busolă. Bateria lui Allview X1 Soul este o unitate Li-Polymer de 2000 mAh, cu tehnologie SDI, care asigură o capacitate de până la 30% mai mare decât alte baterii de aceeași mărime.

Allview X1 Soul

Pe hârtie bateria asigura 250 de ore de funcționare în standby, 360 de minute de convorbiri 2G, iar bateria se încarcă în 2 ore și 20 de minute. La testul nostru, care a implicat playback HD pe YouTube cu luminozitate la 50% am atins 5 ore de playback continuu, ceea ce e bine pentru așa un ecran. La utilizarea normală veți atinge puțin peste o zi de funcționare, iar setările vă oferă și opțiuni Power Saving. în concluzie bateria e destul de bună pentru un asemenea ecran și CPU.

Allview X1 Soul pe partea audio

Pe partea audio am apreciat în special căștile, care îmi amintesc de modelele Beats oferite la pachet cu unele modele HTC. Difuzorul telefonului are un volum ridicat, bas bun, voce caldă și în special filmele se aud excelent, când vine vorba de dialogul personajelor. își aduce aportul aici și amplificatorul audio Yamaha și un sistem DTS, activat în timpul playback-ului audio, sub formă de egalizator cu opțiuni 3D, bas, reverb și surround. Acustică este impresionantă, chiar și cu un singur difuzor.

Display-ul lui Allview X1 Soul

Pe partea de ecran, avem la dispoziție un display JDI, cu tehnologie japoneză, un Full HD de 5 inch, cu densitate de 440 ppi și tehnologie One Glass Solution. Terminalul folosește un panou IPS compact, cu protecție Gorilla Glass 3, iar acea tehnologie JDI implică giganți ca Sony, Toshiba și Hitachi, care au format acest conglomerat japonez. Display-ul oferă unghiuri largi de vizualizare, culori realiste și luminozitate de 280 unități LUX la testele noastre. Pixelii ecranului sunt de tip RGB Stripe și trebuie menționat că la exterior acest ecran nu sta chiar așa bine, mai ales în bătaia soarelui.

Ecranul lui Allview X1 Soul pe albEcranul lui Allview X1 Soul pe negru

Luminozitatea este rezonabilă, iar acest display vine cu un sistem CABC, care reduce lumina de fundal în funcție de imaginea redată, pentru un consum mai redus. Ecranul e foarte bun la interior, după cum am spus, dar la exterior lucrurile nu mai stau așa bine. Allview X1 Soul integrează o cameră de 13 megapixeli cu senzor Omnivision OV12830 cu tehnologie BSI2, care asigură culori realiste și viteză de captură ridicată.

Camera folosește 5 straturi de sticlă anti reflexie, vine cu blitz LED, iar interfața sa este una tipică Allview, cu multe opțiuni. Avem la dispoziție captura normală, panorama, captura MAV (un soi de captură 3D în mișcare) și opțiunea Eraser (ștergem subiecți în mișcare în fața camerei). Alte opțiuni sunt Best Pic, care permite să alegem poză de grup cea mai bună cu fata cea mai bun și EV Bracket, care realizează o serie de fotografii cu expuneri diferite.

Camera lui Allview X1 Soul

Modurile de captură sunt Smile Shot, care detectează zâmbetul său captura pe bază de gest, care implică realizarea gestului victoriei (degetele în V) în fața camerei, pentru a face o fotografie. Putem modifica balansul de alb, utiliza efecte, avem și opțiunea HDR, moduri scenă, captura în rafală de 99 de cadre, expunere, saturare, luminozitate și contrast.

Mostre foto Allview X1 Soul

Există și un  bug în zona camerei, care face că după o serie de poze rezoluția fotografierii să rămână la VGA și să nu mai fie de 13 MP. E posibil totuși că acest bug să fie prezent doar la unitatea sample testată de noi. Nivelul ISO al camerei ajunge până la 1600, iar camera oferă o deschidere a diafragmei F/2.2. Nici camera frontală de 5 MP nu e de lepădat, cu al său senzor OV5648.

Camera lui Allview X1 Soul

Revenind la camera principală, după cum se vede și în video review ea nu este foarte rapidă la focalizare și nici la fotografiere. Apreciem totuși cantitatea mare de opțiuni ale camerei. Trecând la calitatea propriu zisa a capturilor foto, ei bine fotografiile făcute cu blitzul la întuneric arată bine, mostra fiind acea captură pe hol. Vedem și un laptop fotografiat la interior fără blitz, care arată bine și acele flori mov fotografiate cu nivel ridicat de detalii și culoare realistă.

Mostre foto Allview X1 Soul

Avem și un prim plan cu niște struguri, care nu pare a prezenta zgomot nici după câteva zoomuri. HDR-ul arata excelent pe acest device, ca și panoramă de până la 180 de grade. Avem și un clip din mers pentru a vă arăta că nu există stabilizare disponibilă pe această cameră, care filmează totuși destul de bine, deși compresia la un 3GP e prea mare pentru gustul meu.

Imaginea la filmare este clară, focalizarea este bună și frame rate-ul este rezonabil. Dacă vreți o comparație, per total camera e puțin peste cea de pe HTC One X și cu destul de mult peste cea de pe LG Optimus G. Trecând la software, Allview X1 Soul rulează Android 4.2.1 Jelly Bean, iar în ce privește comportamentul handsetului, după 15 minute de Riptide GP2 telefonul atinge 40.6 grade Celsius. Temperatura este atinsă în zona din spate a telefonului, lângă camera, ceea ce poate crea disconfort.

Allview X1 Soul se incalzeste

Trecând la benchmark-uri, Allview X1 Soul atinge 4717 puncte în Quadrant, depășind Nexus 4 și ale sale 4000 de puncte și depășind și LG Optimus 4X HD și ale sale 4300 de puncte. Acest model e și aproape de HTC One X, care atinge în jur de 4900 de puncte în Quadrant. Allview X1 Soul obține 15.960 puncte în AnTuTu, aproape de cele 16.000 ale lui HTC One X+ și peste cele 10.000 ale lui Huawei Ascend P6. în Vellamo am obținut 1526 puncte, aproape încă o dată de HTC One X și cele 1600 puncte ale sale și nici foarte departe de Galaxy S III și scorul sau de 1700.

Benchmark-uri Allview X1 Soul

în NenaMark 2 plătim tributul ecranului Full HD și obținem doar 33.9 FPS, iar în 3DMark am atins 3679 puncte, depășind și Samsung Galaxy Note 2 care atinge puțin peste 3000 de puncte. în BrowserMark 2.0 scorul este de 2157 puncte, similar cu cel al lui Samsung Galaxy S III. Per total comportamentul în benchmark-uri este bun și performanțele sunt apropiate de HTC One X. Nici temele, efectele și wallpaper-urile de pe acest device nu arată rău, dar trebuie să remarc un ușor delay la trecerea între homescreen-uri și un ușor lag general în interfața.

Pret Allview X1 Soul

în zona de setări descoperim câteva gesturi Smart, ce amintesc de funcțiile de pe Galaxy S4 și S III. Spre exemplu putem duce telefonul la ureche atunci când ne aflăm în zona de contacte pentru a iniția un apel, putem trece cu mâna deasupra senzorului frontal pentru a naviga în galerie sau întoarce privirea de la ecran pentru a trece playerul video pe pauză. Din păcate gesturile de navigare în galerie sau video player nu sunt chiar precise.

Allview X1 Soul review

Convorbirile telefonice se aud excelent pe device, iar lista de aplicații e cea standard, cu includerea aici a unui app manager, a lui Bitdefender Mobile Security și Office Suite. Am testat pe acest model jocuri ca Revolt, Riptide GP2 și ele au arătat excelent, dar Asphalt 7 s-a confruntat cu lag. Jocuri noi ca GT Racing 2 sau Rayman Fiesta Run nu sunt compatibile cu acest model, din păcate în Play Store.

și iată și aspectele Pro și Contra acestui smartphone Allview.

Cele Pro sunt:

  • design premium, ultraslim
  • șasiu din magneziu, construcție solidă
  • difuzor bun, căști excelente
  • baterie destul de bună
  • ecran de calitate, unghiuri bune de vizualizare
  • calitatea capturii foto și video excelentă la acest preț
  • foarte multe opțiuni foto/video

și cele Contra:

  • comportamentul ecranului în bătaia soarelui
  • bug-ul camerei (poate doar sample)
  • supraîncălzirea în spate, aproape de cameră
  • ușor lag în UI
  • gesturile nu funcționează chiar 100%
  • compatibilitatea cu unele jocuri de top

Allview X1 Soul rămâne totuși un telefon bun, care se face remarcat în 2013 în amalgamul de lansări ale brandurilor locale. El primește de la Mobilissimo.ro o notă de 9.5 din 10 pentru design, 9 pentru hardware și 9 pentru OS și UI, nota finală fiind 9.16 din 10. La prețul de 1599 lei, care sunt sigur că va scădea în curând nu văd motive să nu cumpărați acest device în detrimentul unui LG Optimus G de exemplu. [FORUM]

Preșuri actualizate:

Review Allview X1 Soul
 

Allview X1 Soul, Gionee Elife E6
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×